SIMC

Tävlingen har börjat. Här är preliminärt schema för SIMC X online:

  • 22 maj kommer behandlingen av information som skickas i ansökningar och via e-post att slutföras.
  • 23 — 25 maj hålls auditions för den Första (kvalificerande) omgången.
  • 26 maj publiceras deltagares personliga sidor i avsnittet "Deltagare i solokategorier". Sidorna för tävlande som inte kvalificerade sig för andra omgången publiceras inte.
  • 26 maj — 5 juni hålls auditions av deltagarna i tävlingens Andra omgång.
  • 1 juni publiceras de personliga sidorna för deltagarna i Ensemblekategori och kategori Ackompanjemang.
  • 3 — 7 juni publiceras resultaten från den andra omgången (så fort de är klara, håll dig uppdaterad).
  • 8 juni kommer en video att publiceras, redigerad från videorna av deltagare som tilldelats första priset i sin kategori och åldersgrupp (baserat på resultatet av den andra omgången).
  • 8 — 10 juni kommer en audition för den Tredje (sista) tävlingsomgången att äga rum, samt en röstinsamling (i kommentarerna till den sista videon) för utmärkelsen "Audience Choice Award".
  • 10 juni kommer Grand Prix-pristagaren att tillkännages (om den delas ut) och efter det kommer diplom och deltagarintyg (certifikat) skickas till deltagarnas e-postadresser.
Schemat kan bli föremål för mindre justeringar

Över 3 000 deltagare sedan 2010

SIMC är en årligen återkommande tävling för barn och ungdomar som brinner för klassisk musik. Sedan starten har tävlingen lockat unga musiker från mer än 40 länder.

Mer än 50 jurymedlemmar

Juryn består av ledande professorer och pedagoger från Sverige, USA, Tyskland, Belgien, Ryssland, Estland, Litauen, Lettland, Norge, Finland, Österrike och Kina.

Online — enkelt deltagande och obegränsad publik

Du kan delta i tävlingen online genom att skicka oss en länk till dina inspelade framträdanden. Ditt framträdande kommer att publiceras på personlig sida på tävlingens hemsida och utvärderas av den professionella juryn. Vinnarna tilldelas pristagares diplom för 1:a, 2:a och 3:e priset, och alla tävlande får deltagandebevis

Masterclasses och feedback

Under tävlingen och efter den kan ni få feedback och rekommendationer från jurymedlemmarna, vi anordnar även onlinemästarklasser för intresserade.

Tävlingen stöds av: